27 травня 2019

Прес-центр Dragon Capital офіційно заявив, що продає свою частку в компанії «Чумак». Покупець – найбільша в Азії агропромислова компанія – Wilmar International.

23 травня 2019 року АМКУ повідомив про дозвіл компанії «Flottotrade Limited» на придбання акцій «Crestone Investments Limited». Таким чином покупець забезпечив собі перевищення 50% голосів на керівному рівні компанії.

Точна сума договору купівлі-продажу не озвучена.

Чумак – компанія з виробництва харчування, заснована у 1996 році Карлом Стунером, Йоханом Боденом і Хансом Раузінг. Один з найбільших виробників продуктів харчування в Україні та переробників томатів у СНД. За рік переробляє до 100 тисяч тонн томатів. Виробляє соуси, кетчуп, майонез, томатну пасту, консервовані овочі, соняшникову олію, сік і макарони. Компанія Томаша Фіала Dragon Capital і шведська інвестиційна компанія East Capital викупили у березні 2008 р 70% акцій Чумака. У 2017 році компанія отримала чистий прибуток 29,8 млн грн.

Wilmar International Limited – компанія з переробки олійних культур, виробництва пальмового масла, біодизеля, олеохімікатів і добрив. Заснована у 1991 році. Штаб-квартира знаходиться в Сінгапурі. Дилерська мережа охоплює близько 50 країн, серед яких Індія, Китай та Індонезія. У групі числяться більше 500 заводів. Українська філія Delta Wilmar працює в країні з 2004 року.

23 листопада 2018

Агрохолдинг «Миронівський хлібопродукт» (МХП) заявив про плани інвестувати в найближчі 4-5 років 200 млн євро в виробничу базу балканської компанії Perutnina Ptuj. 20 листопада 2018 року на сайті Лондонської фондової біржі МХП повідомив про покупку 90,68% акцій Perutnina. Операцію планують закрити до кінця цього року.

12 вересня 2018

Агрокомпанія Mriya Farming PLC (Великобританія) офіційно заявила про зміну власника. Саудівська компанія SALIC UK Ltd (Saudi Agricultural and Livestock Investment Company, Великобританія) викупила більшість активів групи «Мрія», серед яких технічний парк, об'єкти інфраструктури та компанії, які володіють правом оренди земельної банку.

Danosha
Danosha

9 лютого 2018

Згідно з інформацією від Антимонопольного комітету України (АМКУ) свинарська компанія «Даноша» купує ПП «Галицькі аграрні підприємства», яке належить агрохолдингу «Українські аграрні інвестиції» ( «Украгроінвест»).

14 Вересня 2015

Згідно з повідомленням прес-служби промислової групи «Креатив», засновники "Креативу" вийшли зі складу акціонерів.

13 Травня 2015

Найбільший український виробник цукру агрохолдинг "Астарта" 23 січня 2015 завершивугоду з купівлі ТОВ "Савинці-Агро" (Харківська обл.), передає Delo.ua.

5 Лютого 2015

Німецька компанія OSI Group вирішила продати, належні їй дві аграрні компанії в Україні - це ТОВ "Агробіф" (Київ) і ТОВ "Агросолюшнс" (Київ). Про це 4 лютого повідомило агентство «Інтерфакс-Україна».

6 Листопада 2014

Найбільший акціонер «Миронівського хлібопродукту» Юрій Косюк продав 100% акцій Березанської птахофабрики п'яти кіпрським компаніям Proscar Trading Limited, Digomax Limited, Sitate Limited, Gresley Holdings Limited і Pentamorfo Limited, які раніше не володіли цінними паперами Березанської птахофабрики. Про це повідомило агентство "УНІАН".

13 Cерпня 2014

Група компаній "Терра Фуд" планує придбати 8,016 акцій ПрАТ "Тростянецький молочний завод" (Вінницька область), або 86,0981% частку, повідомляє delo.ua. Згідно з оголошенням "Терра Фуд Мілк Юкрейн Лімітед" (Terra Food Milk Ukraine Limited) в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, відповідний пакет акцій планується купити у ПрАТ "Молочний альянс".

11 липня 2014

Як пише «Укррудпром» з посиланням на видання «Капітал», господарський суд Києва 7 і 9 липня виніс рішення про визнання банку "Фінанси та Кредит" власником 3-х підприємств, що входять в "Клуб сиру", а саме Світловодського маслосиркомбінату, Бобровицького молокозаводу та Молочноконсервного комбінату. Дані підприємства, а також Карлівський завод сухого молока та Миронівський завод сухого незбираного молока "Соммас", які були відсуджені ще в 2013 році, виступали в якості застави по кредиту в сумі $34 млн.

27 травня 2014

Петро Порошенко підтвердив свою готовність продати кондитерську корпорацію Roshen.

16 квітня 2014

Згідно з даними Антимонопольного комітету України, вінницькій компанії "Вінфорт" дозволено сконцентрувати більше 50% Одеського заводу шампанських вин, який з 2009 року входить до Gruppo Campari. Основна продукція заводу це вина під торговими марками "Одеса", L'Odessika і Henri Roederer. Сама Gruppo Campari випускає лікери Campari, віскі Wild Turkey, шампанське Cinzano та ін.

10 лютого 2014

Агрохолдинг "Індустріальна молочна компанія" (ІМК) докупила 60% ТОВ "Агроком" (Черноговская обл.) із земельним банком 16 тис. га і потужностями зі зберігання зернових і олійних культур 195 тис. тонн. Сума угоди - $ 18 млн. Раніше, в серпні 2013 Агрохолдинг ІМК придбав 40% ТОВ "Агроком" за $12 млн.

10 лютого 2014

Ведуча диверсифікована агропромислова компанія «Кернел» продала олійноекстракційний завод в Невинномисську, Ставропольський край Російської Федерації. Потужність переробки соняшнику - 100 тис. тонн на рік. Вартість маслоекстракційного заводу склала $10 млн.

30 січня 2014

За інформацією видання «Коммерсант-Україна» "Західна молочна група" (ТМ "Комо") отримала контроль над Канівським маслосирозаводом, який раніше належав "Клубу сиру". В "Західній молочній групі" відмовилися коментувати дану інформацію. Проте джерело «Коммерсант-Україна» підтвердив, що Канівський маслосирзавод купує "Західна молочна група", але угода ще не закрита.

Реєстрація

Зареєструйтеся на M&A Ukraine

  • Надання комплексної аналітики з українського ринку інвестиційно-банківських послуг (угоди, мультиплікатори, вартість послуг, рейтинги інвестбанків і консультантів)
  • Агрегація всіх buy/sell side та інвестиційних пропозицій існуючих в Україні (вище USD 1 млн.)
  • Підвищення ефективності залучення нових клієнтів і реалізації угод