Danosha

9 лютого 2018

Згідно з інформацією від Антимонопольного комітету України (АМКУ) свинарська компанія «Даноша» купує ПП «Галицькі аграрні підприємства», яке належить агрохолдингу «Українські аграрні інвестиції» ( «Украгроінвест»).

Компанія подала заявку на купівлю частки корпоративних прав «Галицьких аграрних інвестицій», яка перевищує 50% голосів в органах управління.

Рішенням від 8 лютого 2018 року АМКУ постановив надати дозвіл на проведення угоди.

ПП «Галицькі аграрні інвестиції» заснували Андрій Веревський і ТОВ «Украгроінвест». Підприємство займається вирощуванням зернових і олійних культур, а також торгівлею кормами для тварин, насінням та зерном.

«Украгроінвест» керують більш ніж 190 тис. га орендованих сільськогосподарських земель. У червні 2017 року група «Кернел», що належить Андрію Веревському, придбала «Українські Аграрні Інвестиції».

«Кернел» – виробник і реалізатор сільгосппродукції з Чорноморського басейну на світовий ринок, найбільший у світі виробник і постачальник соняшникової олії.

ТОВ «Даноша» – українська сільськогосподарська компанія, що належить данським інвесторам. Сестринська компанія польського сільгосппідприємства «Poldanor S. A.» створена в червні у селі Копанки в Івано-Франківській області. Організація займається вирощуванням і реалізацією насіння, зернових і бобових культур, а також розведенням свиней на базі генетичного матеріалу з Данії.

Реєстрація

Зареєструйтеся на M&A Ukraine

  • Надання комплексної аналітики з українського ринку інвестиційно-банківських послуг (угоди, мультиплікатори, вартість послуг, рейтинги інвестбанків і консультантів)
  • Агрегація всіх buy/sell side та інвестиційних пропозицій існуючих в Україні (вище USD 1 млн.)
  • Підвищення ефективності залучення нових клієнтів і реалізації угод