Stolichniy Food Market

06 травня 2020

Група компаній Stolitsa Group повідомила в прес-релізі про звернення до АМКУ з проханням дозволити придбання 54,25% статутного капіталу ТОВ "Ринок сільськогосподарської продукції" Столичний ".

У січні 2019 компанія підписала з бенефіціаром "Столичного" Олександром Стельмахом угоду про викуп його частки. У лютому 2020 придбала 22,50% статутного капіталу ринку. Група планує завершити куплю контрольного пакета протягом 3-х місяців. В результаті Stolitsa Group володітиме 76,75% статутного капіталу Столичного.

В якості основної мети компанія відзначає реструктуризацію боргів ринку, оздоровлення його фінансово-господарського стану, а також розширення напрямків діяльності.

У заяві запевняють, що зміна власника ніяк не вплине на працівників і клієнтів ринку.

ТОВ "Ринок сільськогосподарської продукції "Столичний" - багатофункціональний логістичний комплекс оптової торгівлі, що працює з 2011 року. У лютому 2020 року кредиторська заборгованість ринку становила 235 млн грн, у березні вона збільшилася до 412 млн грн.

Stolitsa Group - заснована у 2003 році група компаній, частина створеного у 2008 році литовського інвест-холдингу BT Invest. Займається реалізацією проектів нерухомості в Києві та області. BT Invest заснована колишніми акціонерами "Сандори", сьогодні володіє мережею продуктових супермаркетів Novus і займається розвитком ТРЦ Retroville.

Реєстрація

Зареєструйтеся на M&A Ukraine

  • Надання комплексної аналітики з українського ринку інвестиційно-банківських послуг (угоди, мультиплікатори, вартість послуг, рейтинги інвестбанків і консультантів)
  • Агрегація всіх buy/sell side та інвестиційних пропозицій існуючих в Україні (вище USD 1 млн.)
  • Підвищення ефективності залучення нових клієнтів і реалізації угод