TIS Terminal

11 липня 2020

Арабська компанія DP World повідомила про вдале завершення угоди з купівлі одеського контейнерного терміналу ТІС.

Дубайський оператор придбав контрольний пакет акцій в 51%. Згідно домовленостей DP World зможе управляти терміналом в порту "Південний", ставши ключовим гравцем на ринку. Це другий після P & O Maritime Ukraine завершений проект у партнерстві з акціонерами ТІС.

Компанія планує розширювати свою позицію за рахунок передових позицій ТІС-КТ у залізничних перевезеннях.

За словами головного виконавчого директора DP World Султана Ахмеда бін Сулайемом, група планує ділитися своїми знаннями та ресурсами на користь розвитку терміналу. Інтеграцією нових співвласників буде займатися керівник попереднього спільного буксирного проекту Михайло Соколов.

Придбання дозволить поліпшити логістику та прискорити товарообіг. Таким чином торгівля України на світовому ринку стане стійкішою.

DP World (Дубаї, ОАЕ) - один з найбільших портових операторів, заснований у 2005 році. Спеціалізується на комплексній логістиці логістичних ланцюжків, займається контейнерними перевезеннями. Компанії належать 78 морських терміналів. В її мережу входять 150 бізнес-одиниць у 54 країнах. Включений у ТОП-5 найбільших операторів у світі. За 2019 рік група опрацювала 71,2 млн TEU контейнерів.

Контейнерний термінал ТІС (порт Південний, Одеська обл.) - один з п'яти терміналів компанії ТІС, відкритий у 2008 році. Вважається одним з найдинамічніших у країні. За 2019 рік збільшив свій вантажообіг на 75%, обробивши 220 тис. TEU контейнерів. Розвиває залізничні перевезення, відправляючи 15 контейнерних поїздів на тиждень у 5 міст України - Дніпро, Харків, Київ, Тернопіль і Чернігів. Минулого року першим почав приймати трансшипмент, котрий сполучає Грузію і Україну. Замикає на себе вантажі з 6 азіатських країн - Вірменії, Казахстану, Азербайджану, Ірану та Туркменістану. Група ТІС - лідер з вантажоперевезень в Україні з 2013 року. Займається перевалкою окатишів і ЗРС, зернових, вугілля, глини, контейнерів, руди та металу. За 2019 рік ТІС збільшив свій вантажообіг на 28,4%, обробивши 33 млн тон вантажів.

Реєстрація

Зареєструйтеся на M&A Ukraine

  • Надання комплексної аналітики з українського ринку інвестиційно-банківських послуг (угоди, мультиплікатори, вартість послуг, рейтинги інвестбанків і консультантів)
  • Агрегація всіх buy/sell side та інвестиційних пропозицій існуючих в Україні (вище USD 1 млн.)
  • Підвищення ефективності залучення нових клієнтів і реалізації угод