19 вересня 2019

Антимонопольний комітет (АМКУ) дав згоду на продаж мережі Космо.

Згідно з рішенням власник мережі ProStor Вадим Тугай через свою дочірню компанію Ringside Limited придбає акції Giancintoco Holdings Limited. Таким чином він забезпечує собі більше 50% голосів в управлінні компанії. Остання являється одноосібним власником ТОВ Суматра-ЛТД, що в свою чергу володіє мережею Космо, яку розвиває інвестфонд SigmaBleyzer. Сума угоди не розголошується, але припускають близько USD 15 млн.

Сьогодні в Україні є 4 парфюмерно-косметичної мережі магазинів. Після угоди експерти пророкують вихід мережі ProStor з третього на друге місце. Таким чином він обійде Watsons, поступившись лише Єві.

Простор придбає тільки парфюмерно-косметичну частину торговельної мережі. Як ми повідомляли раніше, аптеки Космо купив TAS Сергія Тігіпка.

ProStor - заснована в 2005 році Вадимом Тугаєм парфюмерно-косметична мережа. У липні 2019 року АМКУ дав право В. Тугаю купити ТОВ "Стиль Д", дозволивши йому стати єдиним власником Простору.

Космо - відкрита у 2000 році компанією Суматра-Лтд мережа парфумерії, краси та здоров'я. У вересні 2019 р Космо мав 104 магазина. У 2018 р збиток компанії зменшився на 24,6% (58,9 млн грн), виручка збільшилася на 18,5% (1,85 млн грн). У 2007 р компанію купив американський фонд SigmaBleyzer.

Реєстрація

Зареєструйтеся на M&A Ukraine

  • Надання комплексної аналітики з українського ринку інвестиційно-банківських послуг (угоди, мультиплікатори, вартість послуг, рейтинги інвестбанків і консультантів)
  • Агрегація всіх buy/sell side та інвестиційних пропозицій існуючих в Україні (вище USD 1 млн.)
  • Підвищення ефективності залучення нових клієнтів і реалізації угод