Фонд Джорджа Сороса купує частку в Ciklum

20 Листопада 2015

Фонд розвитку України (The Ukrainian Redevelopment Fund LP), що входить до фонду Джорджа Сороса, придбає частку в капіталі Ciklum Holding Limited, повідомили в прес-службі Ciklum. Угода планується до завершення в кінці 2015 року.

«Фонд розвитку України» придбає частку Нorizon Capital, яка може скласти від 10% до 25%, а також частину акцій, що належать Маjgaard Holdings Ltd. Сума операції може варіюватися від USD40 млн до USD60 млн за пакет акцій Horizon Capital та акції пана Майгаарда.

Медіатором угоди виступив український венчурний фонд AVentures Capital. Партнери AVentures Capital Андрій Колодюк та Євген Сисоєв посвятили представників інвестиційної компанії Джорджа Сороса в специфіку української IT-індустрії, а також відмітили основних представників ІТ сектору, у тому числі і Ciklum.

Ciklum є п'ятим за величиною розробником програмного забезпечення в Україні. У компанії працює більше 2200 українських фахівців. Ciklum має кілька центрів розробки в світі, всього в компанії працює близько 2500 працівників.

«Фонд розвитку України» є приватним інвестиційним фондом, який займається приватними інвестиціями в Україні і компаніях зі значними об'ємами операцій в Україні. Головним інвестиційним радником «Фонду розвитку України» є Soros Fund Мanagement LLС, приватний інвестиційний радник кількох приватних інвестиційних фондів, які працюють виключно для клієнтів сім'ї Сороса.

Нorizon Capital - це керуюча компанія, що займається інвестиціями у компанії із середнім рівнем капіталізації, високим потенціалом зростання і прибутковості в Україні та регіоні. На сьогоднішній день Нorizon Capital управляє трьома фондами: Emerging Europe Growth Fund II (EEGFII), Emerging Europe Growth Fund (EEGF) тa Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), загальний капітал яких складає більше USD 600 млн.

Реєстрація

Зареєструйтеся на M&A Ukraine

  • Надання комплексної аналітики з українського ринку інвестиційно-банківських послуг (угоди, мультиплікатори, вартість послуг, рейтинги інвестбанків і консультантів)
  • Агрегація всіх buy/sell side та інвестиційних пропозицій існуючих в Україні (вище USD 1 млн.)
  • Підвищення ефективності залучення нових клієнтів і реалізації угод