OTP Group покупает Проминвестбанк

04 Серпня 2016

Покупцем Промінвестбанку, який є "дочкою" російського Зовнішекономбанку може стати угорська OTP Group. Таким чином Зовнішекономбанк позбудеться українського активу, як записано в його стратегії, а OTP Group - дешево розширить свою присутність на українському ринку банківських послуг.

За оцінками аналітиків банк може бути проданий з коефіцієнтом 0,2-0,3 до капіталу. Відповідно до звітності Промінвестбанку за МСФЗ, його капітал на 30 червня 2016 року становив UAH 6,3 млрд. Таким чином оцінка Промінвестбанку може скласти близько UAH 1.3 млрд. - UAH 1.9 млрд. Або USD 52.4 млн. - USD 76.6 млн за курсом НБУ на 04 серпня 2016 року.

"Промінвестбанк" закінчив 2015 рік з негативним капіталом (UAH 12 млрд) в результаті збитків за рік в розмірі UAH 20 млрд, викликаних в основному новими резервами. З UAH 59 млрд виданих кредитів UAH 50,1 млрд мають ознаки знецінення. Зовнішекономбанк був змушений підтримати банк, конвертуванням UAH 20 млрд депозитів в його капітал в лютому 2016 року.

OTP Group володіє найбільшим угорським банком OTP Bank, з часткою ринку в Угорщині 25,6%. Крім того, OTP Group має дочірні банки в Росії, Сербії, Хорватії, Словенії, Болгарії, Словаччині, Чорногорії, Румунії та Україні.

Реєстрація

Зареєструйтеся на M&A Ukraine

  • Надання комплексної аналітики з українського ринку інвестиційно-банківських послуг (угоди, мультиплікатори, вартість послуг, рейтинги інвестбанків і консультантів)
  • Агрегація всіх buy/sell side та інвестиційних пропозицій існуючих в Україні (вище USD 1 млн.)
  • Підвищення ефективності залучення нових клієнтів і реалізації угод