ABH Holdings S. A. в процесі покупки ПАТ Укрсоцбанк

12 Січня 2016

Власник Альфа-Банку в Україні, люксембурзька компанія ABH Holdings S. A. знаходиться в процесі отримання контролю над 100% акцій ПАТ Укрсоцбанк, які належали UniCredit Group, в результаті структурованої угоди обміну корпоративних прав. Джерелом інформації про угоду є прес-центр Альфа-банку. У свою чергу UniCredit отримає 9,9% володіння в ABH, право призначати одного представника до Ради Директорів ABH, а також можливість ініціювати публічне розміщення акцій (IPO).

Глава ABH Holdings S. A. Петро Авен вважає, що дана угода дозволить інвестиційній холдинговій компанії ABH стати одним з ключових гравців в українському банкінгу. У свою чергу італійська UniCredit впевнена, що вихід з Укрсоцбанку стане для неї прибутковим. Крім того, вона розраховує на тривалу і плідну співпрацю з Альфа-Груп.

Закриття угоди має відбутися в серпні 2016 року.

ABH Holdings S. A. координує роботу Amsterdam Trade Bank в Нідерландах, а також банків в Україні, Росії, Білорусі та Казахстані.

UniCredit Bank - об'єднана структура, утворена в результаті злиття Унікредит Банку і Укрсоцбанку. У грудні 2013 року було завершено процес інтеграції банків, об'єднаний банк продовжує роботу під назвою UniCredit Bank.

Реєстрація

Зареєструйтеся на M&A Ukraine

  • Надання комплексної аналітики з українського ринку інвестиційно-банківських послуг (угоди, мультиплікатори, вартість послуг, рейтинги інвестбанків і консультантів)
  • Агрегація всіх buy/sell side та інвестиційних пропозицій існуючих в Україні (вище USD 1 млн.)
  • Підвищення ефективності залучення нових клієнтів і реалізації угод