Метінвест продав свої активи Black Iron (Канада)

16 Січня 2016

Канадська гірничорудна компанія Black Iron купила 49% акцій Black Iron Ltd (Кіпр) у групи «Метінвест». Про це повідомляє канадська компанія. Активи компанії в Україні досягають USD 5,6 млн.

Після завершення угоди Black Iron (Канада) зможе розблокувати гроші, які знаходилися на рахунках кіпрської компанії BKI Cyprus. Black Iron також зможе вільно купувати перспективні активи, здатні генерувати грошові потоки в найближчі роки.

З чуток в 2010 році Віктор Пінчук продав Black Iron (кіпрську дочку компанії Geo Alliance Group Limited) за USD 13 млн. Після чого Black Iron перейменувала куплений нею актив в BKI Cyprus.

Шимановське залізорудне родовище знаходиться серед п'яти видобувних підприємств, до яких відноситься комплекс ArcelorMittal. Доступність до електроенергії, залізничним і портовим об'єктів дозволить Black Iron реалізувати свій проект в найкоротші терміни.

Компанія Black Iron Cyprus Ltd володіє 100% акцій ТОВ «Шимановське Стіл» і «Зеленівське Стіл», які знаходяться в Дніпропетровську. Ці дві українські компанії володіють ліцензіями на розробку Шимановського та Зеленшвського залізорудних родовищ.

Реєстрація

Зареєструйтеся на M&A Ukraine

  • Надання комплексної аналітики з українського ринку інвестиційно-банківських послуг (угоди, мультиплікатори, вартість послуг, рейтинги інвестбанків і консультантів)
  • Агрегація всіх buy/sell side та інвестиційних пропозицій існуючих в Україні (вище USD 1 млн.)
  • Підвищення ефективності залучення нових клієнтів і реалізації угод