23 січня 2014

Група компаній Group DF купила 100% акцій Правекс-Банку у Intesa Sanpaolo за 75 млн євро. Згідно прес-релізу Intesa Sanpaolo, безпосереднім покупцем виступила Centragas Holding Gmb, що входить до Group DF, яка об'єднує активи Дмитра Фірташа.

Керуючий директор Group DF Борис Краснянський заявив, що придбання групою Правекс-Банку повністю відповідає нашій стратегії розвитку банківського бізнесу, який є для Group DF одним з профільних. Завдяки цій угоді, банківський бізнес Group DF суттєво посилить свої позиції в роздрібному секторі банківського ринку.

Правекс-Банк заснований в 1992 р. Леонідом Черновецьким. До 2008 року Леонід Черновецький володів безпосередньо 7,0% і опосередковано - 85,14% акцій Правекс-Банку. Влітку 2008 року Правекс-Банк купила італійська група компаній Intesa Sanpaolo за € 493 мільйони. За даними НБУ, на 1.10.2013 року за розміром загальних активів Правекс-Банк займав 34-е місце (4,635 млрд. грн. 0,4% від загальної суми активів) серед 178 банків України.

Дмитро Фірташ, власник Group DF в липні 2011 сконцентрував 80,97% акцій банку "Надра". Майже 9% банку "Надра" належать його бізнес-партнеру Івану Фурсіну.

Реєстрація

Зареєструйтеся на M&A Ukraine

  • Надання комплексної аналітики з українського ринку інвестиційно-банківських послуг (угоди, мультиплікатори, вартість послуг, рейтинги інвестбанків і консультантів)
  • Агрегація всіх buy/sell side та інвестиційних пропозицій існуючих в Україні (вище USD 1 млн.)
  • Підвищення ефективності залучення нових клієнтів і реалізації угод