7 Жовтня 2014

Група EastOne Віктора Пінчука продає компанію «Видавництво « Економіка ». Новим власником, за даними Forbes, стане Ірина Рубіс - нинішній генеральний директор компанії. Офіційно Ірина Рубіс вступить в права власності з 1 листопада. При цьому, за даними джерела Forbes, йдеться, швидше за все, не про повний продаж видавництва, а лише про частину його активів.

На 28 жовтня заплановано збори учасників товариства. Серед інших в порядку денному значиться питання «Про надання попередньої згоди на укладення договорів правовідносин, предметом яких є передача (відчуження) виключних майнових прав інтелектуальної власності, в тому числі на знаки товарів і послуг, торговельні марки і основні засоби товариства.

Видавництво «Економіка» розвиває портал Delo.ua, журнали MMR, «ТОП-100. Рейтинг кращих компаній України ». У 2008 році понад 70% видавництва придбала EastOne Віктора Пінчука у німецької групи Handelsblatt і чеського видавця Мирослава Павела. У 2013 році видавництво було трансформовано в комунікаційний хаб, який займається також В2В-проектами. Чистий дохід «Економіки», за даними Forbes, за першу половину 2014 склав всього лише 5,16 млн. гривень, при тому, що чистий збиток перевищив 74 млн гривень.

Реєстрація

Зареєструйтеся на M&A Ukraine

  • Надання комплексної аналітики з українського ринку інвестиційно-банківських послуг (угоди, мультиплікатори, вартість послуг, рейтинги інвестбанків і консультантів)
  • Агрегація всіх buy/sell side та інвестиційних пропозицій існуючих в Україні (вище USD 1 млн.)
  • Підвищення ефективності залучення нових клієнтів і реалізації угод