18 квітня 2014

Акціонерами Альфа-Банку (Україна) 17 квітня була закрита угода з Bank of Cyprus Group про придбання 99,77% акцій ПАТ «Банк Кіпру» а також кредитного портфелю, виданого Групою Банку Кіпру українським позичальникам. Загальна сума операції склала 202 500 000 євро, повідомляється на сайті Альфа Банку.

Головний керуючий директор Альфа-Банку (Україна) Рушан Хвесюк заявив що Альфа-Банк має намір і надалі розвивати і зміцнювати банківський бізнес в Україні в тому числі шляхом неорганічного зростання через M&A угоди.

Альфа-Банк (Україна) входить в міжнародну банківську групу «Альфа-Банк», що об'єднує банки в п'яти країнах: Україна, Білорусь, Казахстан, Росія, Голландія.

ПАТ «Банк Кіпру» - універсальний банк, мережа якого налічує 39 відділень в 13 областях України. За даними НБУ ПАТ Банк Кіпру на 1 січня 2014 займав 67-е місце за активами (2,601 млрд. грн.) серед 180 банків, що діяли в Україні. Кредитний портфель банку на 76% складається з кредитів наданих юридичним особам (1,41 млрд. грн. з 1,86 млрд. грн.).

Реєстрація

Зареєструйтеся на M&A Ukraine

  • Надання комплексної аналітики з українського ринку інвестиційно-банківських послуг (угоди, мультиплікатори, вартість послуг, рейтинги інвестбанків і консультантів)
  • Агрегація всіх buy/sell side та інвестиційних пропозицій існуючих в Україні (вище USD 1 млн.)
  • Підвищення ефективності залучення нових клієнтів і реалізації угод